Chinos vs Khakis – Πότε να φοράτε και πώς τα διαφορετικά

Όταν σκέφτεστε τη λέξη Khaki, οι πιθανότητες είναι να σκεφτείτε πρώτα το χρώμα, τότε τα παντελόνια. Αλλά ρίξτε τον Chinos στο μίγμα, και ξαφνικά όλα που έρχεται στο μυαλό είναι ένα ιδιαίτερο είδος παντελόνι. Ξέρετε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο παντελόνι, αλλά τι είναι στον κόσμο;

Ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μέχρι το 1846. Εκεί θα βρείτε τον Sir Harry Lumsden, έναν ανώτερο υπάλληλο αγγλικού στρατού στο Punjab της Ινδίας, αναζητώντας ανακούφιση από το σκληρό περιβάλλον εντοπισμού.

Για να λύσει το πρόβλημα, τόσο αυτός όσο και οι άντρες του φορούσαν ζωντανά λευκά παντελόνια χακί και κόκκινα χιτώνια. Είχε, φυσικά, κτύπησε τη ζέστη, αλλά τώρα τα στρατεύματά του έμοιαζαν σαν ένα πονηρό αντίχειρα στο έδαφος. Και αν έχετε διαβάσει οποιοδήποτε βιβλίο στρατιωτικής ιστορίας, θα ξέρετε ότι μια σοφή στρατηγική μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ήττας και νίκης.

Έτσι, ο Sir Harry Lumsden αυτοσχεδιάστηκε για άλλη μια φορά, μόνο αυτή τη φορά με τη χρήση του Mazari, ενός μητρικού φυτού Punjab, ως έμπνευση του. Με τον τρόπο αυτό, είχε την αποτελεσματικότητα αναμείχθηκε το χρώμα των παντελόνι για να ταιριάζει με το τοπικό έδαφος. Ωστόσο, ελάχιστα γνώριζε, τη στιγμή που η δημιουργία του θα πυροδότησε το δρόμο για ένα πρότυπο Khaki στον στρατό. Δύο χρόνια αργότερα το 1848, οι στολές Khaki θα εκδοθούν σε όλα τα βρετανικά αποικιακά στρατεύματα.

Η νέα εφεύρεση του Χάκη δεν θα σταματούσε εκεί. Στην πραγματικότητα, θα εξαπλωθεί σε όλη τη διαδρομή προς τη Νότια Αφρική και να φορεθεί από τους στρατιώτες στον πόλεμο Kaffir του 1851. Το μοντέρνο στυλ ένδυσης θα μπορούσε να δει κανείς μετά το 1878 Sudan Wars και αφγανική εκστρατεία, και τελικά να γίνει μια ακόμη επίσημη στολή.

Μέσα στο χρόνο, η χρωστική χρωστική χακί έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, καθιστώντας τη δημοτικότητά της σαν πυρκαγιά. Το 1989 κατά τη διάρκεια του ισπανικού-αμερικανικού πολέμου, η Αμερική το υιοθέτησε τελικά για τα στρατεύματά της. Και θα ήταν και πάλι φορεμένος στους Φιλιππινέζικους-Αμερικανούς πολέμους στη δεκαετία του 1890.

Τώρα, γύρω από αυτό το χρονικό πλαίσιο θα γινόταν η γέννηση του Chinos. Ένας τρόπος με τον άλλο τρόπο η Κίνα κατάφερε να πάρει τα χέρια της στο διάσημο βρετανικό Khakis. Κάποτε, θα κατασκευαστούν, θα αντιγραφούν και θα πωλούνται στους Αμερικανούς στρατιώτες που αγωνίζονται στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, οι στρατιώτες που σταθμεύουν στις Φιλιππίνες δεν θα είναι οι μόνοι που θα τους φορούν. Τα παντελόνια chino και khaki παρέμειναν το δημοφιλέστερο στυλ των ανδρών μέσω του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Με μια τεράστια υπερηφάνεια στον ηρωικό πατριωτισμό, σύντομα θα ήθελαν και οι Αμερικανοί και το Χόλιγουντ. Ακόμα και διασημότητες όπως ο James Dean μπορούσαν να δουν να τις φοράνε στη δεκαετία του 1950.

Χάκης vs Τσίνος Σήμερα

Σε μια χρονική στιγμή, το Khaki αναφέρεται μόνο ως χρώμα, ενώ ο Chino, από την άλλη πλευρά, ονομαζόταν το όνομα του υφάσματος. Βλέπετε, τα περισσότερα chinos ήταν κατασκευασμένα με μια βαριά ύφανση από βαμβάκι αντί για twill. Ωστόσο, σήμερα οι Khakis έχουν πάρει ένα νέο νόημα ως casual, βαμβακερά παντελόνια.

Ας καταρρίψουμε τις πιο συνηθισμένες διαφορές κατά τη σύγκριση των δύο:

1. Το βάρος του υφάσματος: Παρόλο που δεν είναι πάντοτε η περίπτωση, είναι σίγουρα αλήθεια για τα περισσότερα παντελόνια που αγοράζετε σήμερα: τα Chinos είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ ύφασμα 100% βαμβάκι ή βαμβάκι. Οι συνθετικές ίνες θα αισθάνονται ελαστικές και ελαστικές. Τα Khakis κατασκευάζονται με βαμβάκι 100% βαμβακερό.

2. Κοπή: ο Χίνος έχει μια λεπτότερη, πλησιέστερη εφαρμογή από τον Καχάκη. Η τομή είναι πιο επίσημη και προσαρμοσμένη με στυλ.

3. Συρραφή: Οι Chinos έχουν κρυφές και λεπτές ραφές για πιο φινίρισμα και ντυμένη εμφάνιση. Οι Καχάκης έχουν πιο βιώσιμες, τολμηρές ραφές για περιστασιακή εμφάνιση.

4. Σίδερο: Το Chinos θα απαιτήσει πολύ ελαφρύ σιδέρωμα ενώ οι Khakis χρειάζονται το σωστό σιδέρωμα για να δουν το καλύτερο.

5. Χρώμα: Τα τσινός μπορεί να είναι χρώματος χακί, ωστόσο, τα πιο συχνά θα τα βρείτε με βαφές σε πιο τολμηρούς τόνους. Τα Khakis διαθέτουν πιο γήινους τόνους, όπως μπεζ, μαύρο, ναυτικό ή σκούρο ανοιχτό καφέ. Έχει νόημα ότι η λέξη Khaki προέρχεται από μια ινδική γλώσσα που σημαίνει “σκονισμένη”.

6. Σημειώσεις: Να θυμάστε ότι οι Χίνοδες δεν πρέπει να κατασκευάζονται με twill, είναι περισσότερο από συχνά γίνεται με μια σταθερή ύφανση από βαμβάκι. Και αν ψάχνετε για ένα στιλ στρατιωτικό παντελόνι, δεν πτυχές, και ένα κωνικό κάτω πόδι είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Εκείνη την εποχή, αυτό έγινε για να συμβάλει στη διατήρηση περιορισμένων προμηθειών υφάσματος κατά τις περιόδους πολέμου.

7. Τιμή: Οι δύο είναι περίπου το ίδιο όσον αφορά την τιμή ανάλογα με το ποια μάρκα αγοράζετε. Πολύ συχνά θα παρατηρήσετε ότι ο Χίνος έρχεται με υψηλότερη τιμή από τον Χάκη με περισσότερα σήματα και ετικέτες premium.

Πότε να φοράει το Χάκης εναντίον της Χίνο

Chinos παντελόνι για τους άνδρες

Τα Chinos είναι πιο κατάλληλα για ημιτελικά γεγονότα όταν χρειάζεστε ένα πιο προσαρμοσμένο, επαγγελματικό στυλ. Κάνουν για μια εξαιρετική επιλογή ένδυσης αν περάσετε μια βραδιά έξω στην πόλη σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, δείπνο ή γάμο.

Χακί Παντελόνι για άντρες

Όταν σκέφτεστε τον Kakhis θεωρήστε τους ως αντικαταστάτη για τζιν. Το περιστασιακό στυλ τους ταιριάζει καλύτερα στις περισσότερες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ταξίδια όπου ταξιδεύετε και οτιδήποτε με τη λέξη casual σε αυτό, όπως τα casual δείπνα ή τις Παρασκευές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 59 =